8 Φεβρουαρίου 2016
Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού

Ακολουθήστε το ΕΙΠ στο Facebook

Δείτε το καναλι του ΕΙΠ στο Youtube

Δείτε εικόνες από εκδηλώσεις του ΕΙΠ

Δείτε εικόνες από εκδηλώσεις του ΕΙΠ

Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13

Θεσσαλονίκη: τα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ε.Ι.Π.

Επισκεφτείτε την Ελλάδα


Ο Ελληνικός Πολιτισμός στον κόσμο

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Σαν Φρανσίσκο

 

 

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου οργανώνεται για πέμπτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο από τις 6 ως τις 12 Ιουνίου 2008. Το φεστιβάλ προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 16 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους Ελλήνων και Ελληνο- Αμερικανών δημιουργών. Το φετινό φεστιβάλ ανοίγει στις 6 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή με την προβολή της ταινίας «Εφήμερη Πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, η οποία αφηγείται την ιστορία του ταξιδιού ενός ανθρώπου στον τόπο της νεκρής μητέρας του.
Το Σάββατο 7 Ιουνίου, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα προβληθεί μία από τις δύο αρχικές κόπιες της ταινίας του 1957 «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», του Ζυλ Ντασέν, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.
Το Φεστιβάλ κλείνει την Πέμπτη 12 Ιουνίου με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο γιος του φύλακα». Η ταινία περιγράφει τις ψευδαισθήσεις, τα μυστικά και τα ψέματα με τα οποία ζουν τέσσερις νέοι άνθρωποι.
• Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι: Το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών, Το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών και η έδρα Νίκου Καζαντζάκη στο Πανεπιστήμιο San Francisco.

Ανταπόκριση: Κλέων Σκούρτης
Πληροφορίες: http://www.grfilm.com/index.html , (415) 3381892

επιστροφή >>
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

 
(c) 2007 - 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Powered by Webiz